Keresés...

Eszközökkel segítenek

A gyakorlati képzés támogatása mellett hardverekkel is segíti a Debreceni Egyetemet a National Instruments Hungary Kft. Az adomány értéke 500 ezer forint.


A Debreceni Egyetem és az amerikai cég leányvállalata között már több mint tíz éves a kapcsolat: többek között szakképzési támogatással, a gyakorlati oktatás elősegítésével és mentorprogrammal is támogatja a kft. a hallgatók képzését. A meglévő együttműködés keretében használt, de jó állapotban lévő, működőképes, az oktatás gyakorlati oldalát elősegítő szervereket adományozott a cég. Az átadóünnepséget január 28-án tartották a Kassai úti Társadalomtudományi és Egészségtudományi Oktatási Központban, ahol egyébként a nagy teljesítményű szuperszámítógépek is üzemelnek.

  "A Debreceni Egyetem nagyvállalati struktúrához illeszkedő kiszolgáló informatikai infrastruktúra-erőforrásokkal rendelkezik, melyeken többek között kiszolgálja a kritikus kategóriájú alkalmazásait is (SAP rendszer, Egészségügyi informatikai rendszerek, Neptun tanulmányi rendszer, Könyvtár informatikai rendszerek, Munkaügyi nyilvántartó rendszer stb). Az Informatikai Szolgáltató Központ (ISZK) egyetemi szinten építi szolgáltatásait, amelyben kiemelt szerepet kap a hallgatók gyakorlati oktatásának technikai támogatása is. Jó kezekbe kerül a mostani adomány, amely az egyetemisták mellett a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskola diákjainak egyaránt segítséget nyújt majd a gyakorlati oktatásban – mutatott rá Tóth Attila, az ISZK igazgatója.

  "A National Instruments (NI) debreceni leányvállalata fontos küldetésének tartja a műszaki és tudományos pályák népszerűsítését, így az oktatás támogatását is, hiszen közös érdek a jövő szakembereinek támogatása, a piacképes munkaerő képzése" - hangsúlyozta Ábrahám László. Az NI Hungary ügyvezetője kiemelte az egyetem és a cég között fennálló évtizedes kapcsolatot, amely véleménye szerint követendő példa  más vállalatok számára is.

Az ajándékba kapott 10 szervert a következő hetekben telepítik le az egyetemhez tartozó köznevelési intézményeknél.




 
Elejére!