Keresés...

A zöldépítés gyakorlata brit módra: ilyen volt a 2015-ös EcoBuild


Március 3-5. között rendezték meg a londoni ExCel csarnokban a fenntartható építés egyik legnagyobb nemzetközi seregszemléjét.


Az ExCel London északi és déli csarnokában idén az EcoBuild 2015 területén 800-nál is több kiállító várta az érdeklődőket, emellett a kiállítással párhuzamosan több konferencia, szeminárium és workshop is zajlott, folyamatosan mindhárom nap során. A kiállítás két zónára oszlott: a Fenntartható tervezés & Kivitelezés, illetve az Energia tematikáját követve.

"Az idei EcoBuild kiállításnál hangsúlyosan megjelentek a környezettudatos építészet és építkezés témái köré szervezett konferencia és workshop jellegű programok is. Több éves EcoBuild-es kiállításokra visszatekintve mindenképpen látszik az a tendecia, hogy a kiállítás és konferencia egyre nemzetközibbé vált, sok-sok nemzetközi cég és gyártó képviselteti magát" - foglalja össze Barta Zsombor, az Egyesület Londonban a BREEAM 2015 Awards díjával kitüntetett alelnöke, aki a szervezet képviseletében látogatást tett a rendezvényen. "A látogatók száma is egyre nő, nem hiába lett ez a rendezvény európai legnagyobb szakmai kiállítása és konferenciája. Az idei EcoBuilden hangsúlyosan megjelentek a napelem- és napkollektor-gyártók is, látszik, hogy ezek a rendszerek is hatalmas fejlődésen mennek keresztül és gyártók sokasága kínál egyre fejlettebb megoldásokat a végfelhasználók számára.

Idén szintén újdonság volt az ökológia, biodiverzitás témát körüljáró workshop-sorozat is, ahol az érdeklődők a biológiai sokszínűség fejlesztésével kapcsolatban kaphattak érdekes betekintéseket. Természetesen képviseltette magát a rendezvényen a BRE, de ugyanígy jelen volt a német Passzívház minősítési rendszer is. A HuGBC társszervezete, a UK-GBC az EcoBuild egyik szakmai támogató partnere, és standjukon többek között a számos társadalmi oktató programra hívták fel idén a figyelmet."

Forrás: http://hugbc.hu







 
Elejére!